Címkék: fehérjepótló tápszer, liszt, tojás
Recept típus: Köretek

Hozzávalók

  • ½ db tojás
  • 70 g liszt
  • 5 g fehérjepótló tápszer

Elkészítés

A galuskához felforralunk a vizet, 1 evőkanál sóval ízesítjük.
Amíg a víz felforr, a tojást elkeverjük a vízzel a fehérjepótló tápszerrel és a sóval, majd a liszthez öntjük, összekeverjük, és még annyi vizet adunk hozzá, hogy nehezen elcsöppenő, egészen lágy-ragacsos masszát kapjunk.
Pihentetés nélkül, kisebb adagokban lyukacsos galuskaszaggatóba szedjük, és gyors mozdulatokkal beleszaggatjuk a forró vízbe.
Amint a galuskák feljönnek a víz színére, szitakanállal kiszedjük, forró vízzel leöblítjük.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 270 41 4,3