Hozzávalók

a palacsintához:

  • 20 g liszt
  • 10 g fehérjepótló tápszer
  • ½ db tojás
  • 60 ml speciális iható gyógytápszer
  • 3 g olaj

a szószhoz:

  • 100 g csirkemellfilé
  • 30 g vöröshagyma
  • 5 g fokhagyma
  • 5 g olaj
  • 1 g fűszerpaprika
  • 7,5 g fehérjepótló tápszer

Elkészítés

A lisztet, a fehérjepótló tápszerre, a tojásokat, a sót és a szódavizet keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a speciális iható gyógytápszert és az olajat. Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, pici olajon.

A csirkemellfilét megmossuk, apró kockákra vagdaljuk, majd félretesszük.
A vöröshagymát is apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk, sózzuk borsozzuk. Mikor a hagymánk megpirult, rátesszük az apróra vagdalt húst, és átsütjük. Most beízesítjük a pirospaprikával, felöntjük vízzel, majd fedő alatt kb. 40 percen át pároljuk.
Míg a hús párolódik, elkészítjük a habarást. A tejfölt simára keverjük a liszttel és a fehérjepótló tápszerrel.
Mikor a hús puhára párolódott, leszűrjük a húsról a levet. A húst egyelőre félretesszük.
A levet ezután visszatesszük a tűzre, és behabarjuk. A levéből folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk valamennyit a habaráshoz, majd a habarást hozzákeverjük a léhez.
Egy kicsit főzzük folyamatos keverés mellett, míg a lisztessége el nem múlik.
Ha elkészültünk a habarással, félretesszük a szószt. Most ledaráljuk a húst és összekeverjük a fehérjepótló tápszerrel.
Végül a palacsintákra 3-4 mm vastagságban négyzet alakban felrakunk a darált húsból, majd meglocsoljuk egy kevés szósszal.
Ezután behajtogatjuk a tölteléket a palacsintákba. A betöltött palacsintákat szósszal meglocsolva, tejföllel, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 448 26 16