Hozzávalók

Palacsintához:

  • 150 g liszt
  • 250 ml tej
  • 2 db tojás
  • szénsavas ásványvíz
  • 5 g fehérjepótló tápszer

Töltelékhez:

  • 250 g tehéntúró
  • 5 g mazsola
  • 60 g vaj
  • 2 db tojás
  • 7,5 g fehérjepótló tápszer
  • 100 g cukor
  • reszelt citromhéj

Öntethez:

  • 1 db tojás
  • 30 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 100 ml tej
  • 5 g fehérjepótló tápszer

Elkészítés

A felsorolt alapanyagokat csomómentesre keverjük, majd 8 db palacsintát sütünk belőle. A töltelékhez a mazsolát megmossuk és leszárítjuk. A tehéntúrót áttörjük. A vajjal vastagon kikenünk egy mély sütőedényt. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük.
A maradék vajat a tojások sárgáját a fehérjepótló tápszert és a cukrot krémesre keverjük. Hozzáadjuk a túrót, citromhéjat reszelünk bele és a tojáshabot óvatosan beledolgozzuk.
A palacsintákat arányosan elosztva megtöltjük a túrókrémmel, feltekerjük, majd félbevágjuk. A vágott felülettel fölfelé, kissé egymásra csúsztatva beleállítjuk a sütőedénybe.
Az öntethez simára/habosra keverjük a tojást, a fehérjepótló tápszert, vaníliás cukrot, cukrot és a tejet. A palacsinta rakottas tetejére locsoljuk és forró sütőben (200 fok) arany barnára sütjük.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g
1 db 311 33 13