Hozzávalók
1 adaghoz
- 125 g tehéntúró
- 62 g liszt
- 17 g vaj
- 1 db tojás
- 37 g dió
- 3 adagolókanál fehérjepótló tápszer
- só, citromhéj, fahéj
- gyümölcsök a tálaláshoz
Elkészítés
A kézmeleg vajat csipetnyi sóval, a tojással és a fehérjepótló tápszerrel habosra keverjük, az elmorzsolt túrót a liszttel és a citromhéjjal hozzáadjuk és mindezt sima tésztává dolgozzuk össze. Hengert formálunk belőle és szobahőmérsékleten kb. 20 percig pihentetjük. A durvára tört diót a fahéjjal összekeverjük. Egy fazékban felforraljuk a sós vizet. A tésztahengert kis darabokra vágjuk, majd apró hasas nudlikat formálunk belőle, és kifőzzük. A diókeveréket egy nagy serpenyőben megpirítjuk, a nudlikat óvatosan kiszedjük a sós vízből, jól lecsöpögtetjük, majd megforgatjuk a dióban. Gyümölcsökkel tálaljuk.