Hozzávalók

  • 100 g lencse
  • 30 g vöröshagyma
  • 5 g fokhagyma
  • 10 g fehérjepótló tápszer
  • mustár, bors ízlés szerint

Elkészítés

A lencsét feltesszük főzni annyi sós vízben, ami kb. 1-2 centivel ellepi. Külön edényben olívaolajon megdinszteljük a hagymát a fokhagymával.
Amint megpuhult a lencse leöntjük a felesleges vizet róla, majd hozzákeverjük a dinsztelt hagymákhoz. Megszórjuk borssal, valamint hozzáadjuk a fehérjepótló tápszert és a mustárt is. Alapos átforgatás után összeturmixoljuk az egészet, és tovább ízesítjük, amennyiben szükséges.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 381 60 3,2