Hozzávalók
- 100 g lencse
- 30 g vöröshagyma
- 5 g fokhagyma
- 10 g fehérjepótló tápszer
- mustár, bors ízlés szerint
Elkészítés
A lencsét feltesszük főzni annyi sós vízben, ami kb. 1-2 centivel ellepi. Külön edényben olívaolajon megdinszteljük a hagymát a fokhagymával.
Amint megpuhult a lencse leöntjük a felesleges vizet róla, majd hozzákeverjük a dinsztelt hagymákhoz. Megszórjuk borssal, valamint hozzáadjuk a fehérjepótló tápszert és a mustárt is. Alapos átforgatás után összeturmixoljuk az egészet, és tovább ízesítjük, amennyiben szükséges.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|
100 g | 30 | 381 | 60 | 3,2 |