Hozzávalók

  • 100 g csirkemellfilé
  • ½ db zsemle
  • ½ db tojás
  • 5 g fehérjepótló tápszer
  • 20 g trappista vagy óvári sajt
  • vöröshagyma, só, bors ízlés szerint
  • petrezselyemzöld, majoránna ízlés szerint

Elkészítés

A zsemlét beáztatjuk és kicsavarjuk, apróra vágott vöröshagymával, sóval, borssal, majoránnával, petrezselyemzölddel ízesítjük, beletesszük a tojást és a fehérjepótló tápszert, jól összekeverjük.
A csirkemellfilét olajjal kikent tűzállótálba tesszük és a zsemlés masszát rápúpozzuk, reszelt sajttal megszórjuk és alufólia alatt megsütjük. Burgonyapürével tálaljuk, amit 2 adagolókanál fehérjepótló tápszerrel dúsíthatunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 295 16 7,4