Hozzávalók
- 100 g csirkemell
- 1 db tojás
- 10 g liszt
- 30 g trappista sajt
- 60 g gépsonka
- 80 g bacon
- 0,1 g só
- 4 evőkanál fehérjepótló tápszer
Elkészítés
A megtisztított csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk. Egy tortaformát kibélelünk a baconnel úgy, hogy a tál szélén túllógjanak a szalonnaszeletek, középen pedig találkozzanak. A csirkehúst lisztbe forgatjuk, aztán felvert tojásokba, majd a reszelt sajtba.
Szépen elhelyezzük a húsdarabokat a szalonnán, majd ha kész a réteg, befedjük a sonkával. Addig rétegezzük így, míg a hozzávalók el nem fogynak, a végén pedig ráhajtjuk a kilógó szalonnaszeleteket (kb. két réteg jön ki).
Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tetején a szalonna megpirul.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|
100 g | 70 | 768 | 7 | 50 |