Hozzávalók

  • 100 g csirkemell
  • 1 db tojás
  • 10 g liszt
  • 30 g trappista sajt
  • 60 g gépsonka
  • 80 g bacon
  • 0,1 g só
  • 4 evőkanál fehérjepótló tápszer

Elkészítés

A megtisztított csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk. Egy tortaformát kibélelünk a baconnel úgy, hogy a tál szélén túllógjanak a szalonnaszeletek, középen pedig találkozzanak. A csirkehúst lisztbe forgatjuk, aztán felvert tojásokba, majd a reszelt sajtba.
Szépen elhelyezzük a húsdarabokat a szalonnán, majd ha kész a réteg, befedjük a sonkával. Addig rétegezzük így, míg a hozzávalók el nem fogynak, a végén pedig ráhajtjuk a kilógó szalonnaszeleteket (kb. két réteg jön ki).
Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tetején a szalonna megpirul.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 768 7 50