
Hozzávalók
- 200 g karfiol
- 10 g margarin
- 10 g liszt
- 50 ml tej
- 3 db tojás
- 20 g tejföl
- 10 g trappista sajt
- 7,5 g fehérjepótló tápszer
- szerecsendió
- só
Elkészítés
A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós vízben vagy gőzben puhára főzzük, majd óvatosan leszűrjük. A tepsit vagy a tűzálló tálat olajjal kikenjük, zsemlemorzsával meghintjük és a karfiol rózsákat egyenletesen elterítjük benne. Közben elkészítjük a gratinmártást. A Rama margarint felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, habzásig hevítjük,ezután felengedjük forró tejjel és sűrűre főzzük. A tűzről levéve állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojások sárgáját, a reszelt sajt kétharmad részét, a tejfölt, a fehérjepótló tápszert és a felvert tojások habját. Ízesítjük reszelt szerecsendióval és sóval. A masszát a karfiolra öntjük, tetejét meghintjük a megmaradt reszelt sajttal és forró sütőben pirosra sütjük.