Hozzávalók

  • 200 g karfiol
  • 10 g margarin
  • 10 g liszt
  • 50 ml tej
  • 3 db tojás
  • 20 g tejföl
  • 10 g trappista sajt
  • 7,5 g fehérjepótló tápszer
  • szerecsendió

Elkészítés

A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós vízben vagy gőzben puhára főzzük, majd óvatosan leszűrjük. A tepsit vagy a tűzálló tálat olajjal kikenjük, zsemlemorzsával meghintjük és a karfiol rózsákat egyenletesen elterítjük benne. Közben elkészítjük a gratinmártást. A Rama margarint felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, habzásig hevítjük,ezután felengedjük forró tejjel és sűrűre főzzük. A tűzről levéve állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojások sárgáját, a reszelt sajt kétharmad részét, a tejfölt, a fehérjepótló tápszert és a felvert tojások habját. Ízesítjük reszelt szerecsendióval és sóval. A masszát a karfiolra öntjük, tetejét meghintjük a megmaradt reszelt sajttal és forró sütőben pirosra sütjük.