Hozzávalók

1 adaghoz
  • 125 g tehéntúró
  • 62 g liszt
  • 17 g vaj
  • 1 db tojás
  • 37 g dió
  • 3 adagolókanál fehérjepótló tápszer
  • só, citromhéj, fahéj
  • gyümölcsök a tálaláshoz

Elkészítés

A kézmeleg vajat csipetnyi sóval, a tojással és a fehérjepótló tápszerrel habosra keverjük, az elmorzsolt túrót a liszttel és a citromhéjjal hozzáadjuk és mindezt sima tésztává dolgozzuk össze. Hengert formálunk belőle és szobahőmérsékleten kb. 20 percig pihentetjük. A durvára tört diót a fahéjjal összekeverjük. Egy fazékban felforraljuk a sós vizet. A tésztahengert kis darabokra vágjuk, majd apró hasas nudlikat formálunk belőle, és kifőzzük. A diókeveréket egy nagy serpenyőben megpirítjuk, a nudlikat óvatosan kiszedjük a sós vízből, jól lecsöpögtetjük, majd megforgatjuk a dióban. Gyümölcsökkel tálaljuk.