Hozzávalók
- ½ db tojás
- 70 g liszt
- 5 g fehérjepótló tápszer
- só
Elkészítés
A galuskához felforralunk a vizet, 1 evőkanál sóval ízesítjük.
Amíg a víz felforr, a tojást elkeverjük a vízzel a fehérjepótló tápszerrel és a sóval, majd a liszthez öntjük, összekeverjük, és még annyi vizet adunk hozzá, hogy nehezen elcsöppenő, egészen lágy-ragacsos masszát kapjunk.
Pihentetés nélkül, kisebb adagokban lyukacsos galuskaszaggatóba szedjük, és gyors mozdulatokkal beleszaggatjuk a forró vízbe.
Amint a galuskák feljönnek a víz színére, szitakanállal kiszedjük, forró vízzel leöblítjük.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|
100 g | 16,4 | 270 | 41 | 4,3 |