Hozzávalók
a palacsintához:
- 20 g liszt
- 10 g fehérjepótló tápszer
- ½ db tojás
- 60 ml speciális iható gyógytápszer
- 3 g olaj
a szószhoz:
- 100 g csirkemellfilé
- 30 g vöröshagyma
- 5 g fokhagyma
- 5 g olaj
- 1 g fűszerpaprika
- 7,5 g fehérjepótló tápszer
- só
Elkészítés
A lisztet, a fehérjepótló tápszerre, a tojásokat, a sót és a szódavizet keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a speciális iható gyógytápszert és az olajat. Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, pici olajon.
A csirkemellfilét megmossuk, apró kockákra vagdaljuk, majd félretesszük.
A vöröshagymát is apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk, sózzuk borsozzuk. Mikor a hagymánk megpirult, rátesszük az apróra vagdalt húst, és átsütjük. Most beízesítjük a pirospaprikával, felöntjük vízzel, majd fedő alatt kb. 40 percen át pároljuk.
Míg a hús párolódik, elkészítjük a habarást. A tejfölt simára keverjük a liszttel és a fehérjepótló tápszerrel.
Mikor a hús puhára párolódott, leszűrjük a húsról a levet. A húst egyelőre félretesszük.
A levet ezután visszatesszük a tűzre, és behabarjuk. A levéből folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk valamennyit a habaráshoz, majd a habarást hozzákeverjük a léhez.
Egy kicsit főzzük folyamatos keverés mellett, míg a lisztessége el nem múlik.
Ha elkészültünk a habarással, félretesszük a szószt. Most ledaráljuk a húst és összekeverjük a fehérjepótló tápszerrel.
Végül a palacsintákra 3-4 mm vastagságban négyzet alakban felrakunk a darált húsból, majd meglocsoljuk egy kevés szósszal.
Ezután behajtogatjuk a tölteléket a palacsintákba. A betöltött palacsintákat szósszal meglocsolva, tejföllel, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|
100 g | 48 | 448 | 26 | 16 |