Hozzávalók
- 100 g lasagne tészta
- 80 g sertéshús
- 25 g liszt
- 15 g margarin
- 200 ml tej
- 10 g vöröshagyma
- 4 g ketchup
- 10 g fehérjepótló tápszer
- 20 g trappista sajt
- oregano
- só
Elkészítés
Egy kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, megborsozzuk, és fűszerezzük a bazsalikommal és az oregánóval.
Ha kifehéredett a hús, felöntjük a paradicsomszósszal, hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát, és összeforraljuk. Egy tűzálló tál aljába kevés olajat öntünk, kibéleljük a lasagne lappal, meglocsoljuk a szósszal, majd megint tésztalap következik, és így rétegezzük tovább, míg elfogynak a hozzávalók.
A lasagne lapokat – miközben rakosgatjuk – forró vízbe mártjuk. A tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal, és az előmelegített sütőbe toljuk.
Amikor a teteje megpirult, kivesszük, 20 percig állni hagyjuk, azután felszeleteljük és tálaljuk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|
100 g | 54 | 850 | 100 | 25 |