Hozzávalók

  • 100 g lasagne tészta
  • 80 g sertéshús
  • 25 g liszt
  • 15 g margarin
  • 200 ml tej
  • 10 g vöröshagyma
  • 4 g ketchup
  • 10 g fehérjepótló tápszer
  • 20 g trappista sajt
  • oregano

Elkészítés

Egy kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, megborsozzuk, és fűszerezzük a bazsalikommal és az oregánóval.
Ha kifehéredett a hús, felöntjük a paradicsomszósszal, hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát, és összeforraljuk.  Egy tűzálló tál aljába kevés olajat öntünk, kibéleljük a lasagne lappal, meglocsoljuk a szósszal, majd megint tésztalap következik, és így rétegezzük tovább, míg elfogynak a hozzávalók.
A lasagne lapokat – miközben rakosgatjuk – forró vízbe mártjuk. A tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal, és az előmelegített sütőbe toljuk.
Amikor a teteje megpirult, kivesszük, 20 percig állni hagyjuk, azután felszeleteljük és tálaljuk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 850 100 25