Hozzávalók

10 adaghoz A tésztához:
  • 1 pohár (2 dl) natúr joghurt (lehet gyümölcsös is)
  • fél pohár (1 dl) olvasztott margarin (kb. 8 dkg)
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 pohár (4 dl) finomliszt
  • 1 pohár (2 dl) kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 adagolókanál fehérjepótló tápszer
  • 4 tojás
A tepsi kikenéséhez
  • margarin

Elkészítés

A joghurtot, a fehérjepótló tápszert, az olvasztott, de nem meleg margarint, a sütőporral összeforgatott lisztet, a kétféle cukrot és a tojásokat egy tálba rakjuk, simára keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. Egy közepes nagyságú kb. 25 x 20 cm-es peremes tepsit margarinnal kikenünk, a masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 percig sütjük, elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizzük. A kihűlt tésztát különféle kiszúróval kiszaggatjuk. A tetejére porcukrot hintünk, és körberakhatjuk néhány szelet friss gyümölccsel (pl. kivivel, naranccsal) is.