Hozzávalók
1 adaghoz
- 100 g csirkemell
- ½ db tojás
- 1 dl főzőtejszín
- 100 g sajt
- 40 g vöröshagyma
- 10 g olaj
- 3 adagolókanál fehérjepótló tápszer
- só, bors
Elkészítés
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk. Nem kell klopfolni. Közben a hagymát apróra kockázzuk, és kis olajon megdinszteljük. A hússzeletet lisztbe, majd a fehérjepótló tápszerrel felvert tojásba, végül a reszelt sajtba forgatjuk, hogy a sajt a teljes felületére ráragadjon, de nem kell vastagon. A beforgatott szeletet kizsírozott tepsibe tesszük. A hagymát rákanalazzuk a húsra egyenletesen elosztva. Meglocsoljuk a tejszínnel a húst, hogy mindenhol érje. A tepsit sütőbe toljuk, és megsütjük, hogy szép aranypiros legyen a teteje.
Tápanyagtartalom
| Mennyiség | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
|---|---|---|---|---|
| 100 g | ||||
| 1 adag | 67 | 830 | 10 | 58 |
Mellékhatások esetére
Segédletek szülőknek
Kérdezzen dietetikustól!
