Hozzávalók
1 adaghoz
- 125 g burgonya
- 50 g sonka
- 2 db tojás
- 50 g vöröshagyma
- 10 g olaj
- 50 ml tej
- 25 ml marhahúsleves
- 2 adagolókanál fehérjepótló tápszer
- 30 g ementáli sajt
- só, bors, köménymag, fokhagyma, fűszerpaprika, petrezselyem
- (vaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez)
Elkészítés
A burgonyát megmossuk, és sós vízben megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd vékony karikákra vágjuk, a sonkát nem túl keskeny szeletekre vágjuk, a hagymát megtisztítjuk és durvára vágjuk, a sajtot vékony csíkokra vágjuk, a tojást megfőzzük, és vékony karikára vágjuk. A hagymát forró olajon világosra pirítjuk, fűszer paprikával, sóval, borssal, köménnyel meghintjük, majd belekeverjük a burgonyát és jól átpirítjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával. A nyers tojást a tejjel a fehérjepótló tápszerrel, a marhahúslevessel, petrezselyemmel együtt felverjük. Egy réteg burgonyát teszünk a formába, ráterítjük a tojás karikákat, meghintjük sajttal, beterítjük sonkával, majd ráterítjük a maradék burgonyát, végül leöntjük a tojásos tejjel, majd 200 ºC-on megsütjük.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|
100 g | ||||
1 adag | 42 | 653 | 38 | 36 |