Hozzávalók

1 adaghoz
  • 125 g burgonya
  • 50 g sonka
  • 2 db tojás
  • 50 g vöröshagyma
  • 10 g olaj
  • 50 ml tej
  • 25 ml marhahúsleves
  • 2 adagolókanál fehérjepótló tápszer
  • 30 g ementáli sajt
  • só, bors, köménymag, fokhagyma, fűszerpaprika, petrezselyem
  • (vaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez)

Elkészítés

A burgonyát megmossuk, és sós vízben megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd vékony karikákra vágjuk, a sonkát nem túl keskeny szeletekre vágjuk, a hagymát megtisztítjuk és durvára vágjuk, a sajtot vékony csíkokra vágjuk, a tojást megfőzzük, és vékony karikára vágjuk. A hagymát forró olajon világosra pirítjuk, fűszer paprikával, sóval, borssal, köménnyel meghintjük, majd belekeverjük a burgonyát és jól átpirítjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával. A nyers tojást a tejjel a fehérjepótló tápszerrel, a marhahúslevessel, petrezselyemmel együtt felverjük. Egy réteg burgonyát teszünk a formába, ráterítjük a tojás karikákat, meghintjük sajttal, beterítjük sonkával, majd ráterítjük a maradék burgonyát, végül leöntjük a tojásos tejjel, majd 200 ºC-on megsütjük.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g
1 adag 653 38 36