Hozzávalók
Tésztához:
- 50 g tehéntúró
- 450 g finomliszt
- 100 ml tej
- 250 g porcukor
- 10 evőkanál étolaj
- só
- 1 csomag sütőpor
- 50 g fehérjepótló tápszer
Töltelékhez:
- étolaj
- 3 evőkanál kakaópor
- 5 evőkanál porcukor
Elkészítés
A túrót egy tálba tesszük, villával szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a tejet, az étolajat és a fehérjepótló tápszert. Az egészet robotgéppel simára keverjük, majd beletesszük a sütőporral átszitált lisztet, és kézzel összegyúrjuk.
A tésztát lisztezett deszkán kb. fél centi vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük étolajjal, megszórjuk a porcukorral elkevert kakaóporral, és feltekerjük, mint a bejglit. 1,5-2 centis szeleteket vágunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|
100 g | ||||
1 db | 8,5 | 211 | 30 | 6 |