Hozzávalók

Tésztához:

  • 50 g tehéntúró
  • 450 g finomliszt
  • 100 ml tej
  • 250 g porcukor
  • 10 evőkanál étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 50 g fehérjepótló tápszer

Töltelékhez:

  • étolaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 5 evőkanál porcukor

Elkészítés

A túrót egy tálba tesszük, villával szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a tejet, az étolajat és a fehérjepótló tápszert. Az egészet robotgéppel simára keverjük, majd beletesszük a sütőporral átszitált lisztet, és kézzel összegyúrjuk.
A tésztát lisztezett deszkán kb. fél centi vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük étolajjal, megszórjuk a porcukorral elkevert kakaóporral, és feltekerjük, mint a bejglit. 1,5-2 centis szeleteket vágunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g
1 db 211 30 6