Hozzávalók
Palacsintához:
- 150 g liszt
- 250 ml tej
- só
- 2 db tojás
- szénsavas ásványvíz
- 5 g fehérjepótló tápszer
Töltelékhez:
- 250 g tehéntúró
- 5 g mazsola
- 60 g vaj
- 2 db tojás
- 7,5 g fehérjepótló tápszer
- 100 g cukor
- reszelt citromhéj
Öntethez:
- 1 db tojás
- 30 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 100 ml tej
- 5 g fehérjepótló tápszer
Elkészítés
A felsorolt alapanyagokat csomómentesre keverjük, majd 8 db palacsintát sütünk belőle. A töltelékhez a mazsolát megmossuk és leszárítjuk. A tehéntúrót áttörjük. A vajjal vastagon kikenünk egy mély sütőedényt. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük.
A maradék vajat a tojások sárgáját a fehérjepótló tápszert és a cukrot krémesre keverjük. Hozzáadjuk a túrót, citromhéjat reszelünk bele és a tojáshabot óvatosan beledolgozzuk.
A palacsintákat arányosan elosztva megtöltjük a túrókrémmel, feltekerjük, majd félbevágjuk. A vágott felülettel fölfelé, kissé egymásra csúsztatva beleállítjuk a sütőedénybe.
Az öntethez simára/habosra keverjük a tojást, a fehérjepótló tápszert, vaníliás cukrot, cukrot és a tejet. A palacsinta rakottas tetejére locsoljuk és forró sütőben (200 fok) arany barnára sütjük.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|
100 g | ||||
1 db | 14 | 311 | 33 | 13 |