
Hozzávalók
- 70 g kukoricadara
- 15 g fehérjepótló tápszer
- 0,1 g só
- 2 g vaj
- 100 g tehéntúró
- 100 ml tejföl
Elkészítés
A kukoricadarát megfőzzük a vízben, ízesítjük sóval és hozzátesszük a fehérjepótló tápszert. Nem főzzük túl keményre, de azért ne legyen folyós!
Ha kész, hagyjuk langyosra hűlni. A tejfölt összekeverjük a fehérjepótló tápszerrel.
A jénai tál alját kivajazzuk, egy réteg puliszkát teszünk alulra, majd egy réteg túrót. Így szépen rétegezzük, míg el nem fogynak a hozzávalók. Tetejére egyenletesen rátesszük a tejfölt.
10-15 percre sütőbe tesszük. A szeletelt bacon szalonnát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és betesszük a sütőbe, és addig sütjük míg ropogós nem lesz. Bacon chipsszel tálaljuk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|
100 g | 42 | 670 | 57 | 30 |