Hozzávalók

  • 70 g kukoricadara
  • 15 g fehérjepótló tápszer
  • 0,1 g só
  • 2 g vaj
  • 100 g tehéntúró
  • 100 ml tejföl

Elkészítés

A kukoricadarát megfőzzük a vízben, ízesítjük sóval és hozzátesszük a fehérjepótló tápszert. Nem főzzük túl keményre, de azért ne legyen folyós!
Ha kész, hagyjuk langyosra hűlni. A tejfölt összekeverjük a fehérjepótló tápszerrel.
A jénai tál alját kivajazzuk, egy réteg puliszkát teszünk alulra, majd egy réteg túrót. Így szépen rétegezzük, míg el nem fogynak a hozzávalók. Tetejére egyenletesen rátesszük a tejfölt.
10-15 percre sütőbe tesszük. A szeletelt bacon szalonnát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és betesszük a sütőbe, és addig sütjük míg ropogós nem lesz. Bacon chipsszel tálaljuk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 670 57 30