+++

daganatdieta.hu oldalon lévő írások, amik itt is érdekesek lehetnek

Étrend a kezelések alatt

  Étrend a kezelések alatt Tovább Étrend a daganatellenes kezelések előtt A daganatos betegség gyanújának felmerülésekor elindul egy kivizsgálási folyamat, majd végül megtörténik a diagnózis felállítása. Ezt követően még további várakozási idő szü

Tovább

Étrend a daganatellenes kezelések előtt

A daganatos betegség gyanújának felmerülésekor elindul egy kivizsgálási folyamat, majd végül megtörténik a diagnózis felállítása. Ezt követően még további várakozási idő szükséges, amíg a daganat ellenes kezelések elindulnak.   A várakozás időszak

Tovább

Étrend a daganatellenes kezelések között

A daganat ellenes kezelések megterhelik a szervezetet, emiatt a kezelések között olyan étrendet javasolt folytatni, amelyek egyrészt kímélik a szervezetet, másrészt biztosítják a regenerálódáshoz szükséges energiát, fehérjét, vitaminokat és ásványi any

Tovább

Tápláltsági állapot szűrő

Az Online MUST szűrő betegek számára készült, hogy tápláltsági állapotukat és az esetleges kockázat mértékét követni tudják. A kapott eredmény alapján javaslatot is kap a beteg, hogy kihez fordulhat segítségért, illetve hogy a szűrést milyen időközönké

Tovább

Étrendkiegészítő vagy tápszer?

Bár mind az étrend-kiegészítők, mind a speciális gyógyászati célra szánt tápszerek élelmiszernek minősülnek, mégis meglehetősen eltérő szerepet töltenek be a táplálkozásban.

Tovább

Letölthető kiadvány

Miközben felkészül az egyes kezelésekre, elviseli vagy éppen befejezi azt, reméljük, hasznosnak találja az itt található információkat. További tanácsokat kaphat szakorvosától, háziorvosától, a szakápolóktól, dietetikustól.

Tovább

Energiaszükséglet számoló

Energiaszükséglet számolónk segítségével könnyedén kiszámíthatja, mi az ideális energiabevitel az Ön számára.   » Link a programhoz   Milyen lépésekből áll az Online Energiaszükséglet számoló? lépés: Adja meg testsúlyát és magasságát! lépés:

Tovább

A speciális tápszerek szerepe

Az orvos által felírt speciális tápszer olyan készítmény, mely emelt energia-, vitamin-, ásványianyag- és nyomelem-tartalma révén biztosítja a napi tápanyagszükségletet.

Tovább

Gyakori kérdések táplálkozási nehézségek esetén, daganatos betegségben

Annak érdekében, hogy szervezetének megadja a megfelelő támogatást a daganatellenes kezelések ideje alatt és elősegítse felépülését, a legfontosabb, hogy szervezetét a lehető legjobb tápláltsági állapotba hozza.

Tovább

Testtömeg-követő táblázat

Használja testtömeg-követő táblázatunkat a testsúlyában tapasztalt változás látható nyomon követése érdekében! A daganatos megbetegedés során tapasztalt fogyásról itt olvashat bővebben.   Testtömeg-követő táblázat (A képre kattintva nagyobb méretb

Tovább

Hogyan segíthetik a speciális tápszerek a daganatellenes kezelések eredményességét?

Klinikai kutatások bizonyítják, hogy a táplálásterápia javíthatja a daganatellenes kezelés eredményességét. Azonban csak a megfelelő ideig folytatott kúrával érheti el a kívánt eredményt!

Tovább

Gyakori kérdések a tápszerekről

Az alábbiakban táplálással és tápszerekkel kapcsolatos gyakori kérdéseket és annak válaszait olvashatja.

Tovább

Mikor fogyaszthatók speciális tápszerek a daganatellenes terápia során?

A tápszerek használata – más néven táplálásterápia -, hozzájárul a daganatellenes terápia hatékonyságához, segíti felépülését és hozzájárul ahhoz, hogy életminősége javuljon.

Tovább

Kihez fordulhatok daganatos megbetegedés esetén?

Az alábbiakban azokat a szakembereket, orvosokat gyűjtöttük össze, akikkel daganatos megbetegedés esetén nagy valószínűséggel kapcsolatba kerül a beteg, és akik szerepet játszanak a táplálásterápiában.

Tovább

Orvosi kifejezések szótára – daganatellenes terápia kapcsán

Megérteni az orvosunk által használt orvos-szakmai szakzsargont, valódi kihívást jelenthet. Összegyűjtöttük a leggyakrabban használt kifejezéseket és jelentésüket, hogy segítsük az eligazodást az orvosi nyelvezetben a vizitek és a terápia során.

Tovább