Kihez fordulhatok daganatos megbetegedés esetén?

taplalkozasi-segedletekAz alábbiakban azokat a szakembereket, orvosokat gyűjtöttük össze, akikkel daganatos megbetegedés esetén nagy valószínűséggel kapcsolatba kerül a beteg, és akik szerepet játszanak a táplálásterápiában.

 

Onkológus

Speciális szakorvos, aki kivizsgálja és meghatározza a beteg állapotának megfelelő daganatellenes kezelést. A beteg számára speciális tápszert írhat fel, megállapítja a tápszer megfelelő adagolását és a táplálásterápia szükséges hosszát.


 

Sugárterápiás szakorvos

Speciális szakorvos, aki a sugárterápiás kezelést végzi. Ő is rendelhet tápszert a beteg részére, ha szükséges.


 

Dietetikus

A táplálkozás területének szakértője. Segíthet olyan gyakorlati kérdésekben, hogy hogyan állítsa össze a beteg a számára megfelelő étrendet, hogyan illessze bele a tápszert. Kérdés esetén dietetikusunk is készséggel áll rendelkezésére a 06 40 223 223-as telefonszámon.


 

Sebész

Speciális szakorvos, aki elvégzi a műtéti beavatkozást. Szintén rendelhet speciális tápszert a táplálásterápia során.


 

Nõvér, szakápoló

Képzett egészségügyi szakember, aki végigkíséri a beteget a terápia során. Kérje segítségét a tápszerek fogyasztásával kapcsolatban, pl. ízválasztás.


 

Háziorvos

Általános orvos, aki a szakorvos javaslatára további 6 hónapig írhatja fel a beteg számára a tápszert. Ezzel megkönnyíti az Ön számára, hogy hozzájusson a szükséges tápszerhez. Így nem kell minden egyes alkalommal visszamennie szakorvosához, elegendő a hatodik hónap végén, amikor lejár a szakorvosi javaslat.


 

Gyógyszerész

Képzett szakember, aki segíthet Önnek a tápszerek közül a megfelelő ízek kiválasztásában. Mindenképpen kérje az Ön által kedvelt ízekből összeállított választékot!